Om Mattias Naturblogg

Biologen, vildmarksguiden och naturföretagaren Mattias Kanckos från Esse skriver i sin blogg om ett liv av och med naturen under årets alla årstider. Bloggen handlar bland annat om natur, jakt, fiske, fågelskådning och friluftsliv såsom paddling och vandringar samt om aktuella kurser och exkursioner som Mattias ordnar inom Pedersöre medborgarinstitut. I sin blogg skriver Mattias även om aktuella projekt och jobb med anknytning till natur och miljö som han är engagerad i. Med sitt basläger i ett litet torp mitt i naturen, vid Huvudsjön i Lappfors följer Mattias noggrant med djurlivet och naturens växlingar och har en unik insyn och kunskap om naturens skeenden och människans roll i naturen. Delvis självförsörjande när det gäller flera förnödenheter skriver Mattias i sin blogg även om självförsörjning, modern överlevnad och om sin syn på att leva av och med naturen.

5 kommentarer:

 1. Hej,

  Hittar inga kontaktuppgifter till dig på bloggen.
  Mejla mig ang. annonsering på din blogg & glöm inte att nämna den så att jag vet vem det är som kontaktar mig.

  Mejla till joel.tukiainen@netbooster.com

  SvaraRadera
 2. Hej Mattias! Fin blogg du har. Nu undrar du säkert vem jag är som kontaktar dig så här på bloggen, men saken är den att jag är själv en inbiten naturmänniska, på samma vis som du och VILHO HINKKA, du vet, Vilho från Lappfors, har vandrat med honom och Putte Andersson otaliga gånger i markerna där runt omkring och det var också Vilho som tog mig med i Esse sportfiskare en gång i tiden, men nu sedan vi flyttat till Norge och arbetar här så har mitt medlemskap i fiskeföreningen tyvärr lämnat bort. Hur som helst så är det trevligt att kunna läsa om dina naturupplevelser, iaktagelser och kunskaper om naturen, det skall du fortsätta med. Hälsa uttrarna, älgen och alla andra i skogen. Gör det något om jag länkar dig till min matblogg:
  http://christiansrecept.blogspot.no/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christian! Jag kommer nog ihåg dig från tiden i Esse ås sportfiskare och visste om att du numera håller till i Norge. Jag har också nästan varje vecka kontakt med Vilho och vi utbyter erfarenheter och naturobservationer. Roligt att du följer bloggen och du får givetvis länka till den.

   Radera
 3. Hej Mattias. Tack vare reportaget i lördagens Öt
  har även jag hittat din naturblogg. Fint hus du byggt
  vid Huvudsjön! God fortsättning på våren
  önskar Gunvor Finskas

  SvaraRadera
 4. joyofsatan.org
  exposingchristianity.org
  https://exposingthelieofislam.wordpress.com/
  http://www.666blacksun.net/

  SvaraRadera